Werkgeversverklaring avondklok

Zoals nu is aangekondigd, zal er vanaf aankomend weekend een avondklok gaan gelden als maatregel in de strijd tegen verdere verspreiding van het Covid-19 virus.

Zoals nu is aangekondigd, zal er vanaf aankomend weekend een avondklok gaan gelden als maatregel in de strijd tegen verdere verspreiding van het Covid-19 virus. Voor een aantal mensen (opkomende nachtploeg, afgaande middagploeg, noodfunctionarissen, storingsdienst) betekent dit, dat ze tijdens de avondklok van of naar de site moeten reizen. Dat mag, als je kunt aantonen dat je reist voor je werk. Hiervoor heb je een werkgeversverklaring en een eigen verklaring/werknemersverklaring nodig.

De overheid heeft standaard werkgevers- en werknemersverklaringen opgesteld voor wie gedurende de avondklok naar het werk moet (van zaterdag 23 januari tot 10 februari tussen 21.00u en 4.30u). De recente brief van Richard/Jos is hiervoor niet geschikt vanwege dit nieuwe standaard format. De ‘Richard/Jos brief’ kun je wel gebruiken om aan te geven dat je in een vitaal proces werkt voor bijvoorbeeld de buitenschoolse opvang.

De werkgeversverklaring voor de avondklok vind je hier. De lijnmanager moet deze invullen. Daarnaast heb je ook een werknemers- of eigen verklaring nodig, die iedereen zelf moet invullen. Let op: deze verklaring is alleen bedoeld voor medewerkers die ’s avonds/’s nachts moeten werken. Houd ook rekening met medewerkers die opgeroepen kunnen worden. Verdere vragen en antwoorden vind je hier.

Denk eraan dat je geen afkortingen gebruikt zoals PTL, MTL, CM… Schrijf je functie helemaal uit of gebruik een andere term (bijvoorbeeld wachtchef), want de politie kent de afkortingen natuurlijk niet.

De bedrijfsnaam is Shell Nederland Chemie

Lijnmanagers dienen het document in te vullen, te scannen/fotograferen en te sturen naar de relevante mensen in het team. In plaats van scannen/fotograferen en sturen, kun je het document natuurlijk ook afgeven. Wanneer de medewerker (ook) een digitaal exemplaar heeft, is dat natuurlijk wel handig voor hem/haar.

Aannemers moeten zelf de brieven organiseren voor hun medewerkers.

De gewone gedragsregels en maatregelen blijven natuurlijk essentieel.